Захід перейшов на новий рівень підтримки України після перемоги ЗСУ під Києвом - Енн Епплбаум

Захід перейшов на новий рівень підтримки України після перемоги ЗСУ під Києвом - Енн Епплбаум

Укрінформ
Після перемоги ЗСУ над російськими військами під Києвом Захід перейшов на інший рівень підтримки України.  

Про це заявила письменниця та історикиня, лауреатка Пулітцерівської премії 2004 року Енн Епплбаум під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу фонду.

«Потім відбувся контрнаступ у Київській області й далі. І люди й у Сполучених Штатах, і в Пентагоні, і в Білому домі казали: а що далі, чи ми дійсно будемо продовжувати таку підтримку на такому рівні, чи ми перейдемо до іншого рівня? І тоді я відчула, як і багато інших, що треба наполягати на перемозі», - зазначила Епплбаум.

Читайте також: Ніхто ніколи не намагався покласти край російському впливу на Заході – Енн Епплбаум

Вона зазначила, що за останні 2-3 тижні відбувся переламний момент у ставленні до допомоги Україні, зокрема, Захід почав надавати нові типи озброєння і навчати українців їх використанню.

«Перемога України важлива не лише для України, але й для світу також, для всіх нас. Я маю на увазі для тих, хто живе у Вашингтоні, в Берліні, у Варшаві чи Стокгольмі», - сказала історикиня.

Епплбаум наголосила, що українці продемонстрували, що для них важливі й універсальні цінності, і націоналізм, і ліберальні цінності, і цивільний громадянський патріотизм.

Читайте також: кремлівські медіа маніпулюють тезами американського історика для просування фейків

«Ми бачимо, що люди різних релігій, різних національностей, різних етнічних груп об’єдналися», - сказала вона.

Лауреатка Пулітцерівської премії також наголосила, що перемога означає суверенітет України, коли Україна сама вирішує, де її історичні кордони.

«І та Україна, яка є безпечною, убезпеченою від подальшого вторгнення росії», - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-