кремлівські медіа маніпулюють тезами американського історика для просування фейків

кремлівські медіа маніпулюють тезами американського історика для просування фейків

Укрінформ
російська пропаганда використовує американського історика Тома Мокаітіса для просування ідеї про проксі-війну НАТО проти росії.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України повідомляє у Телеграмі.

Так, за даними ЦПД, кремлівські медіа розтиражували окремі тези з публікації Мокаітіса щодо війни в Україні, що вийшла 3 травня в американському виданні The Hill.

Пропаганда рф з посиланням на Мокаітіса заявляє, що Вашингтон "загострює конфлікт" з росією і "навмисно ускладнює переговорний процес" між Україною та рф.

Читайте також: Найманці-втікачі та Херсонщина у складі росії: ЦПД оприлюднив добірку фейків роспропаганди

У Центрі протидії дезінформації наголошують, що насправді у своїй колонці Мокаітіс зробив припущення, якою може бути реакція рф на слова міністра оборони США Ллойда Остіна стосовно бажання Штатів послабити росію.

Зокрема історик озвучив можливі ризики - "загострення конфлікту" та "ускладнення переговорного процесу".

У тому ж матеріалі Мокаітіс зазначив, що "США загнали росію у глухий кут", й американці, "безумовно, хочуть зменшити здатність росії завдавати шкоди своїм сусідам".

"Ворог маніпулює, вихоплюючи окремі фрази фахівців, щоб нав’язати світу необхідну думку", - попереджають у Центрі протидії дезінформації.

Як повідомляв Укрінформ, росія використовує британського вченого Ті-Джея Коулза для легітимізації війни проти України.

Фото з сайту wgntv.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-