Найманці-втікачі та Херсонщина у складі росії: ЦПД оприлюднив добірку фейків роспропаганди

Найманці-втікачі та Херсонщина у складі росії: ЦПД оприлюднив добірку фейків роспропаганди

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України представив добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних «вкидів», які російська пропаганда спродукувала впродовж доби.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що «керівники»-колаборанти Херсонщини заявили, що «в рамках «декомунізації» київська влада змушувала частково або повністю прибирати експозиції, пов’язані з історією Великої Вітчизняної війни в Херсоні». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Також пропагандистські ЗМІ рф поширюють тезу про «розчарування канадських найманців у «військовій операції» в Україні через божевільних некомпетентних командирів і гостру нестачу озброєння», через що вони «залишають район ведення бойових дій». У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Крім того, колаборант К.Стремоусов заявив, що «Херсонська область має намір жити у складі рф і «нагадуватиме за темпами розвитку щось близьке до Криму», а регіон вже зараз «повноцінно співпрацює» з росією та почувається її частиною». У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Читайте також: кремль поширює свіжі фейки про «кураторів» ЗСУ з Америки та Британії

Як повідомляв Укрінформ, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у Херсонській області російські загарбники примушують підприємців отримувати «тимчасові дозволи» на роботу, в разі відмови погрожують конфіскацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-