кремль поширює свіжі фейки про «кураторів» ЗСУ з Америки та Британії

кремль поширює свіжі фейки про «кураторів» ЗСУ з Америки та Британії

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України оприлюднив підбірку фейків, маніпуляцій та "вкидів", які російська пропаганда згенерувала станом на ранок 7 травня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Фейсбуці.

За даними Центру, міноборони росії поширило фейк про те, що "за вказівкою кураторів зі США та Великої Британії підрозділи Збройних сил України та нацбати обладнують укріпрайони на луганських хімічних підприємствах. Водночас неонацисти замінували ємності з хімічними речовинами для їх знищення у разі залишення позицій".

Зі свого боку російські засоби масової інформації повідомили, що "слідчим комітетом рф порушено кримінальну справу щодо військовослужбовців 56 окремої мотопіхотної бригади ЗСУ за ознаками жорстокого поводження з цивільним населенням, а також застосуванням заборонених засобів та методів ведення війни".

Центр протидії дезінформації застерігає: поширення подібних новин російськими ЗМІ є маніпуляцією.

Читайте також: Центр протидії дезінформації викрив чергові фейки роспропаганди

Крім того, у міноборони рф заявили, що, "за наявною інформацією, у ряді населених пунктів Херсонської та Дніпропетровської областей Служба безпеки України планує провокації із застосуванням хімічної зброї для подальшого звинувачення збройних сил рф".

ЦПД попереджає: такі заяви росіян є фейком.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запустили фактчек-бот для відстеження фейків. Завдяки йому можна розрізнити фейкові новини в соцмережах, у політиці, визначити неправдиві дані російських ЗМІ, спрямовані на боротьбу з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-