День Європи у Відні пройшов під знаком України

День Європи у Відні пройшов під знаком України

Фото
Укрінформ
У центрі Відня у суботу пройшов культурний фестиваль з нагоди Дня Європи, головний акцент якого був на війні рф проти України та європерспективах Української держави.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Культурна подія, організована австрійською організацією"Vienna goes Europe", пройшла на популярній туристичній вулиці Маріягільферштрассе та зібрала численних відвідувачів різних національностей, австрійських та іноземних політиків і дипломатів.

"Сьогоднішній День Європи сильно пов'язаний з Україною з двох причин: в Європі триває війна – напад росії на Україну, і друге – Україна є частиною Європи, і вона хоче, як ніколи раніше, стати частиною Євросоюзу", - заявив у коментарі кореспондентові агентства віцепрезидент організації "Vienna goes Europe" Дітмар Піхлер.

День Європи у Відні пройшов під знаком України/Фото: Василь Короткий, Укрінформ

За його словами, у 2013-2014 роках він був на Євромайдані у Києві й тоді вперше відкрив для себе настільки сильне проєвропейське устремління українців. "Я ніколи до цього не бачив стільки європейських прапорів, як тоді. І зараз 91% українців хочуть у Євросоюз. І ми маємо, як європейці, звичайно, не закривати очі, а натомість підтримати ці європейські устремління України", - додав Піхлер.

Читайте також: Україна і Польща провели у Відні спільну акцію «Зупиніть росію зараз!»

Він вказав на те, що розпочата росією повномасштабна війна проти України "дала нову динаміку ідеї членства України в ЄС". І тепер необхідно, щоб переговори про членства були проведені "якомога менш бюрократично", адже "приєднання України до ЄС лежить в стратегічних інтересах Союзу". "Треба бути чесними: з 2014 року дуже мало що робилося, у Європі були наївними і закривали очі на те, російська гібридна війна проти України вже триває понад вісім років. Зараз вже була чітка реакція на повномасштабне вторгнення рф в Україну, і Європа вже більш єдина у безпеково-політичному вимірі. Але нам треба також думати над тим, як ефективніше протистояти російському зловмисному впливу, у т.ч. у сфері дезінформації", - заявив Піхлер.

Під час культурної події на вулиці у центрі Відня було встановлено тематичні та національні стенди, у т.ч. України. Український інформаційний стенд, на якому було зображено, зокрема, основні історичні віхи становлення держави, користувався значною увагою серед перехожих.

Читайте також: Австрійські ліберали провели за участі діаспори акцію на підтримку України у Відні

Також посеред туристичної вулиці було встановлено сцену, на які виступали співаки та музиканти різних національностей, у тому числі з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-