Австрійські ліберали провели за участі діаспори акцію на підтримку України у Відні

Австрійські ліберали провели за участі діаспори акцію на підтримку України у Відні

Фото
Укрінформ
Молодіжне крило ліберальної партії NEOS у Відні провело перед пам’ятником радянським воїнам-визволителям акцію на підтримку України «Піщані укріплення від путіна», до якої також долучилися представники української діаспори.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

«Ми із занепокоєнням стежимо за розвитком ситуації в Україні. Російські ракети не лише вражають військові об'єкти, але вони також застосовуються проти лікарень і цивільного населення. Часто захист дають лише мішки з піском і бронежилети. Сьогоднішньою акцією ми хотіли показати, що багатьом людям в Україні доводиться робити, щоб захиститися від російської зброї та військових», – заявив депутат Національної ради від NEOS Гельмут Брандштеттер.

У рамках акції перед пам’ятником було викладно символічні мішки з піском як нагадування про захисні спорудження в Україні, які українці створюють перед своїми помешканнями та на дорогах у рамках зусиль з оборони країни від російського вторгнення. Також було встановлено плакати «Руки геть від України!» та «Ми стоїмо разом з Україною».

За словами голови молодіжного крила NEOS у Відні Евелін Ші, головна ціль акції – нагадати австрійцям про те, що російська війна проти України триває, та наголосити, що австрійський федеральний уряд має рішучіше підтримувати Україну.

«Цією акцією ми хотіли нагадати австрійцям про те, що війна в Україні все ще триває, люди борються за своє життя, змушені залишати свої домівки. І вони розміщують також мішки з піском, щоб захиститися, у той час, як наш федеральний канцлер їде у москву, щоб з путіним поговорити про газ. Ми хочемо чітко сказати уряду, що так не повинно далі бути. Ми маємо більш рішуче допомагати українцям, як у їхній країні, так і тут», – заявила вона.

Нагадаємо, українська громада Відня провела пікет під штаб-квартирою ОБСЄ з метою привернення уваги до російського вторгнення і, зокрема, до ситуації в Маріуполі.

24 лютого 2022 року росія здійснила масштабне вторгнення в Україну, почавши масовані бомбардування мирних міст та селищ. Російські війська розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Василь Короткий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-