Українські активісти у Відні нагадали ОБСЄ про Маріуполь

Українські активісти у Відні нагадали ОБСЄ про Маріуполь

Фото
Укрінформ
Українська громада Відня провела пікет під штаб-квартирою ОБСЄ з метою привернення уваги до російського вторгнення і, зокрема, до ситуації в Маріуполі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Ми тут зібралися, щоб працівники ОБСЄ та дипломати країн-учасниць побачили, що українцям продовжує боліти. Щоб нагадати, що російська війна проти України триває, щодня гинуть люди, щодня є нові руйнування. Ми закликаємо ОБСЄ та її країни-учасниці активніше працювати в напрямку надання допомоги Україні та зупинення країни-терориста", - заявив організатор пікету Андрій Каріоті.

Учасники акції, яка проходила в момент засідання Постійної ради ОБСЄ, прийшли під конгрес-центр Гофбург з українською символікою та плакатами із закликом зупинити війну і врятувати Україну і світ від фашистської росії. "Сучасний фашизм називається рашизм", - було написано на одному з плакатів.

Пікет українських активістів у Відні / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Під ОБСЄ пролунали "Ой у лузі червона калина" та Гімн України.

Крім того, присутні скандували "Маріуполь!" з метою привернення уваги до жахливої ситуації у зруйнованому росіянами українському місті-герої.

За акцією спостерігали співробітники ОБСЄ та делегати країн-учасниць. Дехто з них демонстрував підтримку демонстрантам, підходячи для спілкування та висловлення солідарності з Україною.

Невдовзі акція перемістилася до розташованої поруч площі Мінорітенплатц, де знаходяться офіси канцлера та президента Австрії. "Ми хочемо нагадати австрійському керівництву, що вже 64 дні тривають бомбардування мирних міст та вбивства українців. І ми закликаємо зрозуміти, що військовий нейтралітет Австрії не може працювати у ситуації, коли є країна-терорист, яка напала на демократію і хоче знищити сусідню країну та всі європейські цінності, які нам так важливі. Тому ми також просимо переглянути питання надлишкової кількості російського дипломатичного корпусу рф в Австрії", - заявив Каріоті.

Читайте також: У Стамбулі провели акцію пам’яті жертв російських бомбардувань в Україні

Активісти включили сирени як нагадування про українські будні під час війни, що триває просто зараз. Зазначалося, що українські воїни захищають і австрійців, аби вони не чули таких сирен.

24 лютого росія здійснила масштабне вторгнення в Україну, почавши бомбардування мирних міст та сіл. війська рф розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні Сили України й Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-