Україна вже отримала фінансову допомогу та озброєння на понад $12 мільярдів - Шмигаль

Україна вже отримала фінансову допомогу та озброєння на понад $12 мільярдів - Шмигаль

Укрінформ
З 24 лютого, коли росія розпочала широкомасштабну війну проти України, Київ отримав від партнерів фінансової допомоги та озброєння на понад 12 млрд доларів.

Про це під час пресконференції для ЗМІ в рамках Конференції донорів для допомоги Україні, що відбувається у четвер у Варшаві, заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

“Від початку широкомасштабної війни Україна отримала понад 12 млрд доларів підтримки у вигляді озброєння і фінансової допомоги”, - заявив Шмигаль.

Він подякував учасникам конференції за солідарність та підтримку України.

Глава Українського уряду підкреслив, що Україна зараз проходить найскладніший етап своєї історії, але вірить у свою перемогу. Він закликав міжнародних партнерів активно підтримувати Україну.

Читайте також: Міжнародні донори зібрали для України у Варшаві $6,5 мільярда

У рамках конференції Прем’єр-міністр України познайомив міжнародних партнерів з фандрайзинговою платформою для відбудови для України (u24.gov.ua).

Як інформувалося, раніше під час конференції Шмигаль заявив, що пропозиції країн щодо відновлення зруйнованих українських регіонів перевищили усі очікування України, але Київ чекає на подальші пропозиції патронату від зарубіжних партнерів. Зокрема, він повідомив, що Велика Британія погодилася опікуватися відновленням Київського регіону, Данія взяла під патронат Миколаїв, Швеція готова допомагати Одесі.

Читайте також: Шмигаль та Моравецький підписали меморандум про зміцнення обороноздатності України

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Варшаві проходить Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Метою конференції є збір коштів на зростаючі гуманітарні потреби України. Польща та Швеція таким чином хочуть заохотити своїх партнерів спільно реагувати на складну гуманітарну ситуацію в Україні. Партнери події - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської Ради Шарль Мішель.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-