Іспанія хоче долучиться до фіксування воєнних злочинів росії в Україні – Ткаченко

Іспанія хоче долучиться до фіксування воєнних злочинів росії в Україні – Ткаченко

Укрінформ
Міністр культури і спорту Іспанії Мікель Ісета запропонував долучитися до фіксування, збирання та дослідження воєнних злочинів росії в Україні.

Про це повідомив за результатами бесіди з іспанським колегою міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Шановний Мікель Ісета вийшов з пропозицією: «Ми хотіли б долучитись до допомогти у фіксуванні, збиранні та дослідженні воєнних злочинів росії на території України». За що ми будемо дуже вдячні. Тому що ці злочини мають бачити всі, щоб не мати жодних ілюзій, що росія може уникнути покарання», - написав Ткаченко.

Він додав, що обговорювалося таке важливе питання, як боротьба з дезінформацією, а саме питання російських каналів у Європі, що є інструментом війни та вбивств.

Читайте також: Питанням реставрації після війни займатиметься рада з питань відновлення України

«Був радий чути від міністра, що всі російські канали відключені на території Іспанії. Розповів про наш спільний державний проект «Єдині новини» (#UAразом) та Freedom, що транслюється у Європі», - поінформував Ткаченко.

Міністр зазначив, що також домовились з Мікелем Ісетою встановити більш тісні двосторонні відносини між українськими та іспанськими культурними установами задля культурного обміну та в напрямку появи аудіо-гайдів українською в найбільших музеях Іспанії.

«Дуже вдячний нашим партнерам. Ми відчуваємо зараз потужну міжнародну підтримку, яка прискорить нашу перемогу над рашистами», - резюмував очільник МКІП.

Читайте також: МКІП намагатиметься з'ясувати ситуацію щодо скіфського золота у Мелітополі - Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко обговорив з міністром культури та спорту Іспанії Мікелем Ісетою питання збереження та відновлення зруйнованих російськими загарбниками об'єктів культурної спадщини України. Ткаченко запропонував іспанському колезі долучитися до відновлення музею в Іванкові, де зберігались роботи Марії Приймаченко, та до проєкту «Велика реставрація».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-