У Штатах зростає громадська підтримка гарантій безпеки для України - Гербст

У Штатах зростає громадська підтримка гарантій безпеки для України - Гербст

Укрінформ
Громадська підтримка надання Україні на майбутнє гарантій безпеки у США зростає, це може спонукати керівництво країни до ухвалення відповідного рішення.

Таку думку експосол США в Україні, директор Євразійського центру при Атлантичній раді Джон Гербст висловив в інтерв'ю Ukrlife.TV, повідомляє Укрінформ.

«Я знаю, що, з одного боку, гарантії безпеки від США це велика справа, хоча це й нелегко – переконати американців дати таку гарантію. З другого боку, я не можу точно сказати, але, напевно, 75%, а може навіть 85% американців зараз уболівають за Україну і хочуть, щоб ви перемогли і мали справжню безпеку. Вони знають, що путін веде злочинну війну і хоче силою тиснути на український народ, тому в США можливість схвалення гарантій зростає», - сказав Гербст.

Читайте також: Зеленський не хоче «клаптикових парасольок» у договорі з безпеки

Дипломат зауважив, що не може назвати точні цифри громадської підтримки надання США гарантій Україні. Водночас спрогнозував, що вона може досягнути такого рівня, що керівництво Сполучених Штатів ухвалить відповідне рішення.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міжнародних партнерів вирішити, які гарантії безпеки вони готові надати нашій країні у разі агресії в майбутньому.

Читайте також: Другий наступ закінчиться такою ж поразкою російської армії, як і перший – Гербст

Президент Володимир Зеленський заявив 28 квітня, що після того, як Будапештський меморандум продемонстрував свою неефективність, Україна прагне розробити фундаментальний документ про гарантії нашої безпеки, який би забезпечував максимальний і реальний захист для нашої країни. Глава держави повідомив, що наразі проєкт документа готують на рівні радників з безпеки лідерів країн, які згодом увійдуть до кола гарантів безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-