Другий наступ закінчиться такою ж поразкою російської армії, як і перший – Гербст

Другий наступ закінчиться такою ж поразкою російської армії, як і перший – Гербст

Укрінформ
Експосол США в Україні, директор Євразійського центру при Атлантичній раді США Джон Гербст вважає, що другий наступ російської армії в Україні закінчиться такою ж поразкою, як і перший.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Ukrlife.TV, повідомляє Укрінформ.

«Я завжди був упевнений у тому, що путін не може перемогти. Перший його наступ 24 лютого провалився, зараз він готує другий наступ, можливо, він уже розпочався. Проте він дуже рано розпочав цей другий наступ… Попри перевагу російських військ у літаках, танках та іншій військовій техніці, солдати не готові до цієї битви, а українські війська, на мій погляд, готові. І зараз нарешті ми (США – ред.) починаємо відправляти не все, але багато чого з необхідного вашим військам. Тому, на мою думку, цей другий наступ теж закінчиться російською поразкою», - сказав дипломат.

Він зауважив, що це «не неминуче, але ймовірно», тому може йтися про справжню перемогу України.

«Але щоб це було можливо, західна, особливо американська підтримка України, має продовжуватися та збільшуватися», - наголосив дипломат.

У цьому контексті Гербст зазначив, що «попри всі недоліки» політика американської адміністрації, хоч і повільно, але покращується. У цьому контексті він спрогнозував, що впродовж «чотирьох-восьми-десяти тижнів зрештою адміністрація (Байдена – ред.) вирішить допомогти вам отримати винищувачі та інші військові літаки».

На думку експосла, тривалість війни залежить від російського керівництва. Він наголосив, що поки, попри поразку у першому наступі, путін вважає, що росія може перемогти, та взяти Україну під контроль військовим способом.

«Настане день, коли керівництво росії, можливо, путін, визнає, що цього неможливо досягти. Коли цей день настане, з'явиться ймовірність справжнього миру. Але не до цього», – вважає Гербст.

Читайте також: Зеленський подякував Байдену й усім американцям: Ми захищаємо спільні цінності

Як повідомлялося, Президент США Джо Байден заявив, що запропонував Конгресу Сполучених Штатів затвердити новий пакет реагування на агресію рф, що передбачає виділення 33 мільярдів доларів для підтримки України.

Палата представників Конгресу США 28 квітня підтримала законопроєкт про ленд-ліз та захист демократії в Україні. 7 квітня цей документ ухвалив сенат США. Закон набуде чинності після підписання Байденом.

На початку квітня сенат США одноголосно ухвалив закон, який дозволяє Байдену використовувати програму ленд-лізу для прискореної передачі зброї, військової техніки, медикаментів, продуктів харчування Україні. Передбачається, що країна-отримувач оплатить їхню вартість пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-