На виставці в Конгресі США зібрали світлини українських міст, зруйнованих росіянами

На виставці в Конгресі США зібрали світлини українських міст, зруйнованих росіянами

Фото
Укрінформ
Десятки світлин Бучі, Ірпеня, Маріуполя, інших розбомблених військами рф українських міст увійшли до експозиції, яка відкрилася в четвер у будівлі Конгресу США.

Виставку офіційно відкрили спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі та посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це є свідченням тяжкого часу, який переживає зараз народ України», - зауважила Пелосі, коментуючи фото, представлені американському Конгресу.

Вона відзначила величезний героїзм, з яким українці протистоять російській агресії, а також мужність, з якою вони переживають жорстокість війни, розв’язаної кремлем.

Фотовиставка в Конгресі США про війну в Україні / Фото: Ярослав Довгопол

«Нам казали, що росіяни мають набагато більше вогневої потужності… Але за рівнем мотивації українці їх далеко випереджають, і ці фотографії є ​свідченням цього», - підкреслила спікерка Палати представників.

Вона також звернула увагу, що Конгрес США докладає всіх зусиль, аби забезпечити тверду підтримку України, у тому числі ухваливши законопроєкт про ленд-ліз у день, коли відкрилася фотовиставка.

Читайте також: У Конгресі США кажуть, що готові схвалити запит Байдена про підтримку України

Зі свого боку, Оксана Маркарова подякувала Конгресу й уряду Сполучених Штатів за підтримку, наголосивши, що це важливо для України й українців.

«Я хотіла б, аби ці світлини показували мою країну інакше», - сказала посол.

Вона зазначила, що Україна до війни була країною зі щасливими обличчями людей, гарними краєвидами, власними досягненнями й інноваціями. Однак російські війська зруйнували міста, покалічили долі мирних громадян і позбавили багатьох дітей життя та майбутнього.

Маркарова підкреслила, що путінські війська чинять справжній геноцид народу України, про що свідчать світлини з Бучі, Ірпеня, Маріуполя, Гостомеля й багатьох інших українських міст і сіл.

«Ви можете бачити, як кояться жахливі вбивства, викрадення й ув’язнення людей, тортури, зґвалтування», - розповіла посол. Вона підкреслила, що важко назвати, яких воєнних злочинів не вчинила росія в суверенній і мирній Україні.

Читайте також: Дуда в Освенцимі прирівняв злочини росіян в Україні до Голокосту

Проте Україна продовжує протистояти російській навалі, а також боротися за збереження мирного світового порядку. У цьому зв’язку Маркарова подякувала США й іншим країнам за підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, Служба з громадянства й імміграції США (USCIS) заявила, що за перші дві доби роботи спеціального сайту вже понад чотири тисячі американців подали заявки на спонсорство для українських біженців у Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-