У Конгресі США кажуть, що готові схвалити запит Байдена про підтримку України

У Конгресі США кажуть, що готові схвалити запит Байдена про підтримку України

Укрінформ
Конгрес США готовий підтримати запити президента Байдена щодо виділення $33 млрд задля допомоги Україні, а також щодо притягнення посадовців і олігархів рф до відповідальності за розв’язану проти України війну.

Про це у відповідь на запитання власного кореспондента Укрінформу сказала спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

«Ми налаштовані дуже оптимістично, оскільки маємо потужну двопартійну підтримку»,- прокоментувала Пелосі перспективи ухвалення Конгресом ініціатив, оголошених у четвер президентом Байденом.

Вона зазначила, що наразі Конгрес працює над розв'язанням багатьох важливих питань. При цьому, за її словами, немає сумнівів, що ці запити будуть затверджені.

Читайте також: Зеленський сподівається, що Конгрес США швидко схвалить запит на $33 мільярди для підтримки України

Пелосі також підкреслила, що Сполучені Штати готові виділяти допомогу в таких обсягах, які необхідні Україні, у тому числі у сфері оборони, економіки й гуманітарних потреб.

Спікерка нижньої палати Конгресу нагадала, що минулого тижня мала зустріч із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, і ці питання були предметом обговорень.

Читайте також: Палата представників США ухвалила закон про ленд-ліз для України

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент США Джо Байден заявив, що відправив офіційний запит Конгресу США стосовно виділення $33 мільярдів для підтримки України. Пакет включає, серед іншого, $20,4 мільярда на допомогу Україні у сфері безпеки й оборони, додаткові $8,5 мільярда на економічну допомогу, близько $3 мільярдів на гуманітарну допомогу, а також на підтримку заходів продовольчої безпеки.

Крім того, президент США оголосив про внесення пропозиції до Конгресу США щодо реалізації пакета заходів задля притягнення чиновників та олігархів рф до відповідальності за війну в Україні.

Фото: ZACH GIBSON / MCT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-