Конфісковане в рамках санкцій  проти рф житло слід надати біженцям з України - ПАРЄ

Конфісковане в рамках санкцій проти рф житло слід надати біженцям з України - ПАРЄ

Укрінформ
ПАРЄ заявляє, що її члени повинні передбачити використання будинків та квартир, які належать підсанкційним громадянам і підприємствам рф, для прийому українських біженців.

Як передає Укрінформ, така позиція викладена на сайті ПАРЄ після дебатів на основі доповіді депутата Андре Валліні (Франція) “Як правильно використовувати конфісковані активи злочинного походження?” та ухвалення відповідної резолюції.

На думку парламентарів, “уряди мають передбачити використання придатного майна, зокрема будинків та квартир, для прийому українських біженців. До того ж їм слід подумати про кінцеве використання цих активів після їх остаточної конфіскації, маючи на увазі, що ці активи були вкрадені у російського народу і мають бути йому повернуті”.

Читайте також: ПАРЄ буде підтримувати розслідування вчинених рф порушень міжнародного права

Асамблея вважає, що росія буде зобов'язана відшкодувати Україні шкоду, завдану воєнною агресією, що відкриває шлях до “використання цих активів для погашення частини цього фінансового боргу” рф перед Україною.

Одностайно ухвалена резолюція рекомендує в більш загальному сенсі повторне соціальне використання конфіскованих активів злочинного походження з огляду на передову практику країн-членів Ради Європи, зокрема Італії, Великої Британії та Іспанії.

Читайте також: Депутати ПАРЄ закликають до повного ембарго на російські нафту та газ

Як повідомляв Укрінформ, 25-28 квітня триває друга частина весняної сесії ПАРЄ, у якій беруть участь парламентарі 46 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-