ПАРЄ буде підтримувати розслідування вчинених рф порушень міжнародного права

ПАРЄ буде підтримувати розслідування вчинених рф порушень міжнародного права

Резолюція
Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) підтримуватиме всі зусилля з розслідування злочинів та порушень міжнародного права росією.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у прийнятій резолюції та рекомендації ПАРЄ “Наслідки продовження агресії російської федерації проти України: роль і відповідь Ради Європи”.

Зазначається, що ПАРЄ “стурбована зростанням кількості доказів звірств, вчинених російськими збройними силами, і висловлює повну підтримку всіх зусиль, спрямованих на розслідування порушень росією міжнародних норм в сфері прав людини, міжнародного гуманітарного права та інших міжнародних злочинів, включаючи воєнні злочини, злочинів проти людяності та геноциду, а також підтримує притягнення агресора до відповідальності за його дії”.

У прийнятих резолюції та рекомендації ПАРЄ закликала до єдності в підтримці України та до максимального тиску на росію з метою негайного та беззастережного припинення агресії, а також рішучих дій міжнародної спільноти для захисту демократичного світового порядку.

В резолюції зазначається, що ПАРЄ оцінює агресію росії проти України як “акт безпрецедентної тяжкості” з глибокими наслідками у всьому світі.

Парламентарі підкреслили, що агресія росії, серед іншого, також спричинила найсерйознішу гуманітарну кризу в Європі з часів Другої світової війни, є викликом глобальному врядуванню та призвела до різкого зростання витрат на енергоносії та продовольчу безпеку.

«Не тільки масштаб поточного виклику, а й відповідь Ради Європи та її держав-членів на цей виклик формуватимуть майбутнє європейської історії», – заявили парламентарі.

Асамблея найрішучіше засудила агресію росії проти України, знов заявила про солідарність з Україною та її народом, підтвердивши свою непохитну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Читайте також: Шмигаль: Плани агресора провалилися — система управління країною збережена

У той же час Асамблея також запропонувала активізувати взаємодію Ради Європи з білоруським і російським громадянським суспільством, правозахисниками, незалежними журналістами, науковими колами та демократичними силами, які поважають цінності та принципи організації.

Як повідомляв Укрінформ, 25-28 квітня триває друга частина весняної сесії ПАРЄ, у якій беруть участь парламентарі 46 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-