Депутати ПАРЄ закликають до повного ембарго на російські нафту та газ

Депутати ПАРЄ закликають до повного ембарго на російські нафту та газ

Укрінформ
Депутати Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) закликають до запровадження повного ембарго на російські нафту та газ.

Як передає кореспондент Укрінформу, сьогодні в Палаці Європи у Страсбурзі з ініціативи української делегації у ПАРЄ депутати парламентів різних країн долучилися до підписання відповідної Декларації.

У документі наголошується, що загарбницька війна росії проти України, яка коштує життів тисяч безневинних громадян і призводить до масових руйнувань, фінансується доходами рф від експорту нафти і газу.

Депутати вітають нафтогазове ембарго, накладене кількома країнами ЄС, і не тільки ЄС, на імпорт енергоносіїв з рф, проте шкодують, що занадто багато країн Євросоюзу не вжили або вживають обмежені чи дуже повільні дії для накладення повного нафтогазового ембарго на імпорт з росії.

Читайте також: Єрмак: рф розпочинає газовий шантаж Європи через відмову платити за газ у рублях

“Тому ми закликаємо всі ті країни, які все ще імпортують російську нафту та газ, негайно припинити це робити і тим самим припинити співфінансування війни. Ми також закликаємо Європейський Союз ввести повне ембарго на російську нафту і газ. Це ембарго має бути частиною шостого пакета санкцій проти російської федерації”, - наголошують депутати ПАРЄ.

Вони переконані, що прийняття цих рекомендацій зупинить фінансування агресії росії проти України.

Читайте також: Тільки повне ембарго на імпорт нафти може зупинити злочини рф в Україні – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, 25-28 квітня триває весняна сесія ПАРЄ, у якій беруть участь парламентарії 46 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-