Зеленський та фон дер Ляєн обговорили макрофінансову допомогу Україні

Зеленський та фон дер Ляєн обговорили макрофінансову допомогу Україні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський та очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн обговорили подальшу фінансову підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Твіттері.

“Поспілкувався з Урсулою фон дер Ляєн. Подякував за рішення ЄК скасувати тарифи й квоти на українську промислову й агропродукцію. Обговорили подальшу фінпідтримку, зокрема макрофінансову допомогу”, - написав глава держави.

Зеленський додав, що очільниця Європейської комісії розповіла про підготовку шостого пакета санкцій, який мусить включати ембарго на нафту.

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз від початку російського вторгнення продовжує надавати Україні суттєву економічну, фінансову, гуманітарну, політичну та військову підтримку. Крім того, країни ЄС запровадили 5 пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії. Нині вони готують шостий пакет обмежувальних заходів.

Читайте також: В ЄС закликали спростити процедуру відкриття банківських рахунків для біженців з України

24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст та селищ. російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-