Канада передала Україні гаубиці М-777

Канада передала Україні гаубиці М-777

Укрінформ
Уряд Канади схвалив передачу Україні певної кількості гаубиць типу М-777 для посилення позицій на полі бою з росією.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві уряду.

«Як заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на початку цього тижня, Канада надала ЗСУ важку артилерію, як того просила Україна. Канада разом зі своїми американськими союзниками передала ЗСУ ряд гаубиць типу M-777 та відповідних боєприпасів», – йдеться у заяві.

Зазначається, що гаубиця M-777 легша і менша, але потужніша за будь-яку гармату такого типу. M-777 здатна точно вражати цілі на відстані до 30 км.

Крім того, Канада надала Україні значну кількість додаткових протиброньових боєприпасів Carl Gustaf за запитом Києва.

Канада також перебуває в процесі завершення контрактів на ряд броньованих машин комерційного зразка, які будуть відправлені в Україну якнайшвидше, а також контрактів на обслуговування та ремонт спеціалізованих камер безпілотників, які Канада вже поставила Україні.

Читайте також: Шмигаль подякував Фріланд за підтримку, яку Україні надає Канада

Загалом з січня 2022 року Канада виділила понад 118 млн дол. на військову техніку для підтримки України. У бюджеті на 2022 рік Канада також виділила 500 млн дол. додаткової військової допомоги Україні на 2022-23 фінансовий рік.

«У той час, як українці борються за захист свого суверенітету, свободи та незалежності, Канада продовжує надавати Україні військову техніку, необхідну для боротьби та перемоги у цій війні», – заявила міністр оборони Аніта Ананд.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап війни із Україною. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури та житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-