У Варшаві 5 травня відбудеться конференція донорів з допомоги Україні

У Варшаві 5 травня відбудеться конференція донорів з допомоги Україні

Укрінформ
Конференція донорів для допомоги Україні відбудеться 5 травня у Варшаві.

Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон, передає Укрінформ з посиланням на канцелярію прем’єр-міністра Польщі.

Зазначається, що партнерами події будуть голова Європейської Ради Шарль Мішель і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

“Зустріч відбудеться на рівні глав держав та урядів за участю представників світового бізнесу та фінансових інституцій. Конференція стане початком серії в найближчі місяці заходів з надання допомоги зруйнованій війною Україні”,- йдеться у повідомленні.

Читайте також: Польський прем'єр відкрив модульне містечко у Львові

Як підкреслюється, метою конференції є збір коштів на зростаючі гуманітарні потреби України. Польща та Швеція хочуть заохотити своїх партнерів спільно реагувати на складну гуманітарну ситуацію в Україні.

“Унаслідок російської агресії гине мирне населення, організовуються примусові депортації, матеріальне становище мільйонів людей постійно погіршується. Сьогодні для ефективної підтримки українського суспільства потрібна справжня солідарність”,- наголошує канцелярія польського прем’єра.

За даними ООН, 13 мільйонів людей в Україні потребують базової гуманітарної допомоги у вигляді житла, їжі та ліків. Тому, як зазначають у канцелярії польського прем'єра, необхідно негайно мобілізувати міжнародну допомогу для України, яка наразі покриває менше 15% від наявних потреб.

Читайте також: Швеція виділить понад $1 мільярд на розміщення українських біженців

Як повідомлялося, за даними ООН, понад п'ять мільйонів людей втікли з України після російського вторгнення. 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-