Польський прем'єр відкрив модульне містечко у Львові

Польський прем'єр відкрив модульне містечко у Львові

Фото, відео
Укрінформ
У модульне містечко, яке облаштували у Львові на вулиці Уласа Самчука, вже заселили 250 мешканці. Ці будинки – подарунок місту від польського уряду.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Нашою ціллю було збудувати це містечко в короткі терміни спільними зусиллями, аби тут могли оселитись ті люди, які, на жаль, не мають куди податись через війну. Тут розміщуються, зокрема, батьки з дітьми, які приїхали з Маріуполя, Бучі, Донецька та інших міст. Ми не можемо залишити наших друзів та сусідів наодинці», - зазначив під час відкриття прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Містечко на території парку складається з 88 будиночків та розраховане на 350 людей. Наразі Польща передала до Львова три таких містечка, де можуть поселитись понад 1000 людей.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на відкритті модульного містечка для переселенців у Львові / Фото: Альони Николаєвич, Укрінформ

Кожне містечко має житлові модулі, санвузли з туалетом і душем, світло, опалення, розетки та базові меблі. Друге модульне містечко у Львові почали зводити 13 квітня в районі вулиць Наукова – І.Пулюя. Там поставлять близько 120 будиночків.

Читайте також: Україна закупить тисячі модульних будинків на першому етапі відновлення зруйнованих міст – ОП

Також окреме тимчасове містечко у Львові мають звести для жінок, які евакуювалися з небезпечних місць. Його планують розгорнути у районі вулиці Тракт Глинянський. Це будуть дерев’яні будиночки хостельного типу, адаптовані для потреб сім'ї.

Як повідомляв Укрінформ, після відкриття першого модульного містечка у Львові міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що за підтримки уряду Польщі за наступний місяць в Україні облаштують модульні містечка для п’яти тисяч осіб, які втратили житло через бойові дії. Їх розмістять у містах, які найбільше постраждали від російських обстрілів, зокрема в Бородянці, Бучі, Чернігові, Охтирці, Тростянці та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-