Перед посольством росії у Вашингтоні висадили «українські» соняшники

Перед посольством росії у Вашингтоні висадили «українські» соняшники

Фото, відео
Укрінформ
Активісти, громадські діячі, дипломати з України, США й інших країн провели символічну акцію на підтримку України, висадивши десятки соняшників під посольством росії в Вашингтоні.

Акція відбулася в суботу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми сприймаємо соняшник як рослину, що асоціюється з Україною. Тож, я подумав, що буде чудово, якщо ми посадимо їх навпроти російського посольства, і це матиме свій символізм», - зауважив у коментарі агентству ініціатор акції, письменник Бенжамін Віттес.

Він розповів, що ідея провести такий перформанс прийшла на думку несподівано.

«Людина, яка мешкає в цьому районі зв’язалася зі мною і сказала, що тут, біля російського посольства, є стільки газонів, тож чому би нам не висадити тут соняшники?» - зауважив він.

Читайте також: В Українському домі у Вашингтоні відбувся благодійний концерт на підтримку України

Коли ініціатори поділилися своєю ідеєю з іншими, люди почали приєднуватися, і навіть посол України в США висловила бажання прийти особисто. «Це ще більше стало надихати інших»,- зауважив Віттес.

Посол України Оксана Маркарова, яка долучилася до акції, назвала її ще одним проявом креативу на підтримку українців у війні проти росії. Адже її учасниками стали далеко не лише українці, але й багато громадян США й інших країн, які проживають в Америці.

Читайте також: «Подаруй орку щось із сумки»: під посольство рф у Варшаві принесли старі речі й техніку

«Ідея боротьби за свободу й демократію тут захопила практично всіх. Сьогодні кожна подія на підтримку України стає не лише українською, але й американською також», - прокоментувала посол.

За її словами, соняшники біля російського посольства набувають символізму. Адже, по-перше, це демонструє, що українська нація – непереборна. По-друге, зауважила посол, це покаже, що Україна відновлюється й перемагає. А, по-третє, це нагадуватиме дипломатам «ворожої країни» правду на тлі їхньої брехливої пропаганди на підтримку агресії проти України.

Читайте також: Біля посольства росії у Вільнюсі відбулася акція протесту проти зґвалтувань армією росії

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і селища України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-