Біля посольства росії у Вільнюсі відбулася акція протесту проти зґвалтувань армією росії

Біля посольства росії у Вільнюсі відбулася акція протесту проти зґвалтувань армією росії

Фото
Укрінформ
Біля російського посольства у Вільнюсі група жінок провела акцію протесту, щоб привернути увагу громадськості до жахливого сексуального насильства з боку загарбників.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«Новини з України про згвалтованих жінок, дівчаток і навіть немовлят уже стають буденністю. Ми читаємо звіти про жорстокі способи, якими російські солдати задовольняють свої звірячі потреби... Вони ставляться до людей гірше, ніж до ганчірки, дозволяють собі поводитися з тілами, як тільки заманеться. Гвалтують і вбивають… Ми проводимо акцію біля посольства росії, оскільки це частина звірячих злочинів російських військових. Ми не забудемо та не пробачимо», - сказала одна з організаторів акції Неринга Буткуте.

У Вільнюсі жінки стояли з оголеними "окрововленими" ногами, деякі з колясками або плюшевими іграшками.

Акція протесту біля посольства Росії / Фото: delfi.lt

«Ми хочемо наголосити, що у тіні сексуального насильства жахливих травм зазнають діти цих жінок. Шлейф цієї жорстокої поведінки триватиме десятиліттями, вросте в колективну підсвідомість, постійно нагадуючи про біль, тому ми продовжуємо ініціативу талліннських жінок і хочемо, щоб в інших країнах вистачило сміливості висловити свою підтримку», — наголосила Буткуте.

Під час акції відбувався збір засобів для купівлі медичних засобів постраждалим жінкам, насамперед – пігулок екстреної контрацепції та препаратів від інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Литовки закликали всіх не залишатися байдужими та виявити солідарність із українськими жінками, які живуть у пастці нелюдської жорстокості та болю, поширити інформацію та привернути увагу всього світу.

«Жінкам в Україні потрібна свобода. Можливості спокійно зітхнути та врятувати себе, своїх дітей, свої сім'ї, доки не стало надто пізно. Поки на українській землі стоїть хоч один російський солдат, ніхто не зможе спати спокійно, бо мучитиме постійний страх, що доведеться дивитися йому в очі», - заявила організатор акції.

Читайте також: Сьогоднішня росія має всі риси фашизмуКлімкін

Минулого тижня в Таллінні жінки стояли біля посольства росії з "окрововленими" ногами, пов'язаними руками та пакетами на головах, поширюючи інформацію про нелюдську поведінку російських солдатів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-