Україна отримала $924 мільйонів допомоги з різних куточків світу – Єрмак

Україна отримала $924 мільйонів допомоги з різних куточків світу – Єрмак

Укрінформ
Сума отриманої благодійної допомоги для України від громадян і корпорацій із різних куточків світу наразі сягнула майже 924 млн дол. США і кошти продовжують надходити.

Як передає Укрінформ, про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак звітуючи про роботу Координаційного штабу з гуманітарних і соціальних питань, повідомляє пресслужба глави держави.

Як зазначив Єрмак, найбільше коштів надійшло від благодійників із Великої Британії (47%), Нідерландів (майже 18%), Чехії (11%) та США (майже 8%).

Читайте також: Євросоюз працює над тим, щоб прискорити надання допомоги Україні – Боррель

«Вони йдуть переважно на рахунки структур ООН та міжнародних гуманітарних організацій. А ті своєю чергою спрямовують їх на допомогу нашим біженцям у різних країнах», - сказав він.

Керівник ОП наголосив, що Україна вдячна за допомогу як світовим знаменитостям, так і всім небайдужим громадянам різних країн.

Зокрема, він розповів, що у Великій Британії під проводом благодійної організації Disasters Emergency Committee зібрано понад 310 млн фунтів стерлінгів, свої внески зробили Королева Єлизавета ІІ, британський уряд, зірки кіно, театру та музики.

Читайте також: ЄС, Німеччина і Данія надали €15 мільйонів для допомоги постраждалим громадам України

Крім того, відома голлівудська акторка Міла Куніс, яка народилася в Чернівцях, та її чоловік актор Ештон Кутчер зібрали у США 35 млн дол. і спрямували ці кошти логістичному стартапу Flexport та технологічній компанії Airbnb.

Також в ОП проінформували, що у Франції 8 млн євро зібрало місцеве телебачення завдяки благодійному концерту французьких зірок, а перша леді Французької Республіки Бріжит Макрон передала 1 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 березня підписав указ щодо створення Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань, спрямованого на допомогу громадянам у подоланні складних життєвих обставин у зв'язку зі збройною агресією росії проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-