Євросоюз працює над тим, щоб прискорити надання допомоги Україні – Боррель

Євросоюз працює над тим, щоб прискорити надання допомоги Україні – Боррель

Укрінформ
Європейський Союз перебуває у контакті із урядом України, стежить за розвитком ситуації внаслідок військової агресії росії проти України та здійснює заходи для прискорення доставки в Україну необхідної допомоги.

Як передає Укрінформ, про це у Твітері повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Говорив сьогодні з віцепрем’єром Ольгою Стефанішиною, міністром борони Олексієм Резніковим, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою про останній військовий розвиток на місцях. ЄС перебуває у тісному контакті з країнами-членами для прискорення доставки важливої допомоги для України», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Тепер офіційно: ЄС виділив Україні ще €500 мільйонів військової допомоги

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія повномасштабно напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ. Російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Вищі керівники ЄС – президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та високий представник ЄС Жозеп Боррель – 8 квітня здійснили візит в Україну та висловили солідарність з народом України у його боротьбі проти російського вторгнення. В рамках так званого Європейського фонду миру ЄС виділив Україні 1,5 млрд євро для закупівлі військового обладнання. Це стало першим в історії ЄС випадком надання такої допомоги для країни, що воює.

Читайте також: Робота над заповненням опитувальника ЄС майже завершена - Зеленський

При цьому Європейський Союз запровадив п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни» до продовження агресії, та розпочав підготовку шостого пакету, який, як очікується, буде охоплювати також поставки російських енергоресурсів до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-