Канада відправить у Польщу військових для допомоги українським біженцям

Канада відправить у Польщу військових для допомоги українським біженцям

Укрінформ
Канада відправить до Польщі свій військовий контингент для допомоги у прийомі та переселенні українських біженців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила міністр оборони Канади Аніта Ананд під час виступу на військовій базі Трентон.

“Аби допомогти владнати кризу на українсько-польському кордоні, я оголошую про розгортання до 150 членів Збройних сил Канади, з яких близько сотні вирушать негайно, для підтримки польських зусиль із допомоги й опіки за українцями, які тікають від насильства”, - сказала Ананд.

Читайте також: Керівники парламентів Чехії та Польщі відвідали визволені міста на Київщині

За її словами, канадські військові перебуватимуть у Польщі протягом чотирьох місяців й працюватимуть за трьома напрямками. Найбільший канадський контингент буде виділено до польських центрів прийому біженців. “Україномовні канадці надаватимуть загальну підтримку, духовні послуги та обмежену медичну допомогу”, - зазначила міністр.

Канадські військові також долучаться до польської гуманітарної місії та допоможуть Міністерству імміграції, громадянства та біженців Канади у переселенні українців, які бажають виїхати за океан. “Канадці та наші збройні сили й надалі докладатимуть зусиль, аби пропонувати безпечну гавань та вітати із розкритими обіймами наших друзів українців”, - наголосила Ананд.

Читайте також: Правильно називати дії росії в Україні геноцидом - Трюдо

Як повідомляв Укрінформ, Канада розпочала видачу українцям трирічних віз, які дають право на працевлаштування або навчання у Канаді. Новоприбулі також зможуть отримати доступ до безкоштовної середньої освіти, скористатися інтеграційними послугами, на кшталт допомоги у пошуку робити, два тижні безкоштовно проживати у готелі по приїзду, отримувати фінансову допомогу та картку державного медичного страхування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-