Правильно називати дії росії в Україні геноцидом - Трюдо

Правильно називати дії росії в Україні геноцидом - Трюдо

Укрінформ
Невибіркове насильство, яке чинять російські окупаційні війська в Україні проти місцевого населення, можна називати геноцидом.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції у місті Лаваль сказав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"Існує офіційний процес стосовно визначення геноциду, але, на мою думку, дуже правильно, що все більше людей говорять й використовують слово "геноцид" щодо дій росії та володимира путіна", - прокоментував Трюдо слова президента Байдена, який прямо назвав дії росії в Україні геноцидом.

Читайте також: Канада готує евакуаційні рейси для українських біженців у Європі - Трюдо

Трюдо наголосив, що росія обстрілює цивільних, лікарні, вокзали, навмисно використовує сексуальне насильство проти населення України й "нападає на українську культуру й ідентичність". "Це - воєнні злочини, за які відповідальний путін. Це - злочини проти людяності", - зазначив прем'єр-міністр.

Трюдо додав, що Канада докладає зусиль, аби притягнути до відповідальності винуватців вчинення цих злочинів.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден висловив оцінку діям путіна та його сил в Україні, назвавши це геноцидом, адже доказів цьому, за його словами, стає все більше.

Фото: CTV News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-