Євросоюз допоможе розслідувати воєнні злочини рф в Україні – Боррель

Євросоюз допоможе розслідувати воєнні злочини рф в Україні – Боррель

Укрінформ
Євросоюз надасть всю необхідну допомогу, включаючи матеріальну та організаційну, Міжнародному кримінальному суду (МКС) та Генеральній прокуратурі України у розслідуванні воєнних злочинів росії.

Про це сьогодні у Люксембурзі за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ ЄС заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час засідання ради ЄС сьогодні знову домінувала ситуація в Україні. Я поінформував міністрів про візит до Києва, і ми зважили на різні аспекти цього конфлікту. Цього ранку ми мали зустріч із генеральним прокурором МКС. Головна тема - як притягнути росію до відповідальності за величезні порушення міжнародного законодавства. Ми будемо надавати допомогу в документуванні військових злочинів», - сказав Боррель.

Він зауважив, що в понеділок ці питання були обговорені з генеральним прокурором МКС та з генеральним прокурором України у форматі відеозв’язку.

«Ми підтримуватимемо обох прокурорів фінансово, а також направимо нашу команду на місце подій. Європейська дорадча місія, яка була розгорнута в Україні до війни, віднині залучатиметься до співпраці з офісом генерального прокурора України, щоб допомогти у розслідуванні та у зборі доказів на місцях», - додав високий представник ЄС.

Читайте також: Українська правозахисниця розповіла в Радбезі ООН про ґвалтування жінок і дітей вояками рф

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ. Російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Вищі керівники ЄС: президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та високий представник ЄС Жозеп Боррель під час візиту в Україну 9 квітня відвідали звільнене від окупантів місто Буча та на власні очі побачили наслідки злочинів російських загарбників проти мирного населення. Вони заявили про повну підтримку з боку ЄС всебічного та широкого міжнародного розслідування цих військових злочинів росії та притягнення до відповідальності виконавців та політичних керівників країни-агресора.

При цьому Європейський Союз застосував уже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни» до продовження агресії, та приступив до підготовки шостого пакету, який, як очікується, охоплюватиме також поставки російських енергоресурсів до Європи.

Збройні Сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу з агресором піднявся весь народ України.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-