Німеччина спрямує €2 мільярди на українських біженців

Німеччина спрямує €2 мільярди на українських біженців

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини спрямує цього року 2 мільярди євро на витрати з утримання біженців з України.

Домовленість про це була досягнути за результатами багатогодинної наради прем’єрів центрального та земельних урядів, повідомляє Укрінформ.

«Федеральний уряд підтримає федеральні землі та місцеві органи влади у 2022 році загалом на 2 мільярди євро для покриття додаткових витрат на біженців з України», - йдеться у висновках наради, які є у розпорядженні агентства.

Сума складається з 500 млн євро на підтримку місцевої влади за рахунок витрат на проживання для біженців з України; 500 млн євро на покриття витрат, які вже були профінансовані на сьогоднішній день; 1 мільярд євро як внесок на інші витрати земель.

Біженці з України, які потребують допомоги, отримають фінансову підтримку в майбутньому, як і визнані шукачі притулку, які потребують допомоги. Надання допомоги розпочнуться з 1 червня.

«Як і визнані шукачі притулку, біженці з України також мають отримувати пільги у майбутньому. Необхідною умовою для цього буде реєстрація в центральному реєстрі іноземців та подання свідоцтва, виданого на підставі реєстрації або посвідки на проживання», - пояснюється у документі.

Читайте також: Європарламент підтримав спрямування €3,4 мільярда на допомогу українським біженцям

Передбачено, зокрема, надання медичного обслуговування, можливість дітям отримувати освіту.

Біженці з України можуть негайно почати працювати в Німеччині за наявності посвідки на проживання. Дозвіл Федерального агентства зайнятості не потрібен. Оскільки є європейські вимоги до визнання , федеральний уряд співпрацює з Європейською комісією, щоб знайти швидкі рішення.

Витрати на 2023 рік планується розглянути в листопада 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-