Європарламент підтримав спрямування €3,4 мільярда на допомогу українським біженцям

Європарламент підтримав спрямування €3,4 мільярда на допомогу українським біженцям

Укрінформ
Європейський парламент підтримав рішення про виділення країнам ЄС, які приймають біженців з України, негайної фінансової підтримки на суму 3,4 мільярда євро.

За це рішення проголосували 549 євродепутатів, проти один, 8 утримались, повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Європарламенту.

Європарламент погодився негайно вивільнити 3,4 мільярда євро з ресурсів REACT-EU (з доступних 10 мільярдів євро) і прискорити процедури надання різної фінансової допомоги урядам ЄС для покриття витрат на інфраструктуру, житло, обладнання, працевлаштування, освіту, соціальну інтеграцію, охорону здоров'я та догляд за дітьми для біженців.

Зазначається, що сума початкового попереднього фінансування з ресурсів REACT-EU, що виплачуються всім державам-членам, підвищується з 11% до 15%. Країни ЄС, які межують з Україною (Угорщина, Польща, Румунія та Словаччина), а також ті, що прийняли кількість біженців, еквівалентну більше 1% їхнього національного населення (Австрія, Болгарія, Чехія та Естонія), можуть отримати 45% (а не 11%) коштів на відшкодування без затримки, без будь-якого рахунка-фактури для пред’явлення на даний момент.

Наступним кроком має стати офіційне затвердження закону Радою ЄС. Він набуде чинності через день після його опублікування в Офіційному журналі Європейського Союзу.

REACT-EU – це програма допомоги в розмірі 50 мільярдів євро, створена у 2020 році, щоб пом’якшити наслідки коронакризи у Європейському Союзі.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), після повномасштабного російського воєнного вторгнення Україну залишили понад чотири мільйони людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-