США вивчають можливості надання нових озброєнь Україні – Блінкен

США вивчають можливості надання нових озброєнь Україні – Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати вивчають запити української сторони щодо надання їй нових, більш ефективних озброєнь з метою посилення обороноздатності України та розгрому російського агресора.

Про це сказав на пресконференції в Брюсселі держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо надавати допомогу Україні прямо зараз. Але ситуація постійно змінюється – з’являються нові запити, вони потребують нових систем, які, за їх оцінкою, дійсно допоможуть і будуть ефективними. Ми в Пентагоні проводимо аналіз, щоб визначити, що дійсно буде найбільш ефективним, що Україна може використати одразу, як тільки отримає, і що ми насправді можемо надати в короткі терміни»,- зазначив держсекретар США.

Він охарактеризував це процесом, який постійно розвивається.

Блінкен також зауважив, що Сполучені Штати та союзні країни дослухаються до запитів української сторони щодо оборонної підтримки та «розуміють терміновість цього питання».

Як повідомляв Укрінформ, під час проведення міністерського засідання НАТО в Брюсселі відбулася також двостороння зустріч глав зовнішньополітичних відомств України і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-