Активісти перед Бундестагом вимагали запровадити енергетичне ембарго проти росії

Активісти перед Бундестагом вимагали запровадити енергетичне ембарго проти росії

Укрінформ
У середу перед будівлею Бундестагу в Берліні відбулася акція «Досить обіцяти, час діяти!».

Її організував Альянс українських організацій, передає кореспондент Укрінформу.

Метою акції було закликати уряд і парламент ФРН разом із Європейським Союзом прийняти рішення про негайне запровадження ембарго на імпорт газу, нафти та вугілля з росії.

Під час годинної акції були зачитані свідчення тих, хто пережив російську окупацію, хто перебував або залишається у зоні бойових дій. На декілька хвилин люди лягли на землю на галявині перед Бундестагом, щоби нагадати німецьким політикам про звірства у Бучі, бомбардування Маріуполя та страждання жителів інших міст України.

Акцію, на яку зареєструвалися 5 тисяч учасників, стала частиною флешмобу, який охопив низку світових столиць, зокрема Варшаву, Брюссель та Вашингтон.

Читайте також: Шмигаль: Ембарго на енергоресурси з рф – головний крок, який має зробити цивілізований світ

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені  від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

Фото: Софі Тіхоненко/OnFire

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-