Тиск на путіна слід подвоїти, щоб припинити терор в Україні – Гіларі Клінтон

Тиск на путіна слід подвоїти, щоб припинити терор в Україні – Гіларі Клінтон

Укрінформ
Аби припинити кровопролиття та терор, який здійснює росія в Україні, тиск на путіна та рф, зокрема введені санкції, мають бути подвоєні.

Про це колишня держсекретарка США сказала в інтерв’ю каналу NBC.

«Ми повинні продовжувати здійснювати тиск на путіна та російські війська. Жодним чином ми не можемо зупинитися і полишити допомагати Україні <…> Ми повинні подвоїти тиск, зробити все, що можливо, для підвищення рівня тиску та введення додаткових санкцій», - сказала Клінтон.

Вона наголосила, що агресія росії спрямована не на Україну, а проти Європи, демократії та глобальної стабільності в цілому.

Читайте також: Трагедія Бучі: нідерландські політики закликали покарати путіна якомога швидше

На її переконання, більше російських банків можуть бути відключені від міжнародної міжбанківської системи SWIFT.

«Єдиний спосіб припинити кровопролиття та терор, які, як ми бачимо, розв’язані в Україні, і захистити Європу та демократію, - це зробити все можливе, щоб зробити ціну цього для путіна ще більшою. Є більше банків, на які можуть бути накладені санкції через відключення від SWIFT. Стає сильнішим заклик робити більше щодо газу і нафти», - сказала Клінтон.

Читайте також: Японія виступає за жорсткі санкції проти рф через звірства рашистів у Бучі

Клінтон відзначила мужність українських військових та вказала на необхідність посилення обороноздатності України з боку США.

На її думку, росії також не слід давати шансу на повернення в організації, членами якої вони раніше була, зокрема у «Велику двадцятку».

Як повідомляв Укрінформ, вчора посольство США в Україні заявило про те, що уряд Сполучених Штатів прагне встановлення відповідальності за злочини, скоєні російськими загарбниками в українській Бучі.

Читайте також: Довга і виснажлива війна у першу чергу буде шкодити економіці рф – Шмигаль

В адміністрації президента Байдена вважають, що українські військові мають перемоги на окремих напрямках, але війна ще далека від завершення.

Хіларі Клінтон - одна із 13 високопосадовців США, починаючи з президента Джо Байдена, держсекретаря Ентоні Блінкена, міністра оборони Ллойда Остіна, голови Об'єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі та інших, проти яких росія в середині березня запровадила персональні санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-