Війна в Україні далека від завершення - Білий дім

Війна в Україні далека від завершення - Білий дім

Укрінформ
В адміністрації президента Байдена вважають, що українські військові мають перемоги на окремих напрямках, але війна ще далека від завершення.

Таку думку висловив у інтерв’ю телеканалу ABC News керівник апарату Білого дому Рон Клейн, передає кореспондент Укрінформу.

«Українці перемагають у боях навколо Києва та в північній частині країни. Величезна заслуга тут у їхньому способі ведення бойових дій», - зауважив глава апарату Білого дому, додавши, що це також вдається завдяки підтримці, яку надають українським силам США й союзники по НАТО.

У цьому зв’язку він підкреслив, що Захід продовжує посилати в Україну зброю «майже щодня».

За словами посадовця, факти також свідчать про те, що путін виводить війська з північної частини України, де наступ провалився, щоби перекинути їх на схід для нового наступу.

«Тож я вважаю, що українці станом на зараз вже домагаються перемог (на окремих напрямках – ред.), але ця війна, на жаль, далека від завершення», - зауважив Клейн.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, війська російської федерації з 24 лютого по 3 квітня втратили вже близько 18 тисяч осіб, 644 танки, 143 літаки, 134 гелікоптери, багато іншого озброєння й техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-