Потрібні такі санкції, щоб росія не могла отримувати гроші за нафту й газ – Єрмак

Потрібні такі санкції, щоб росія не могла отримувати гроші за нафту й газ – Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, якщо запровадження повного ембарго на постачання російських нафти і газу матиме труднощі, то потрібно запровадити санкції задля унеможливлення отримання росією коштів за продаж цих енергоносіїв.

Про це він сказав в інтерв'ю, яке транслювалося в ефірі інформаційного телемарафону UАразом, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Так, глава Офісу глави держави наголосив, що санкції мають запроваджуватися також проти російських енергоносіїв і найбільших банків.

«Ці санкції повинні передбачати ембарго на енергоносії, насамперед я говорю про ембарго на експорт нафти. Якщо по часу це буде довго або будуть якісь труднощі, то ми також говорили, що треба запроваджувати санкції, які б забезпечили неможливість для Росії отримувати кошти за продаж нафти. І ці гроші могли б певним чином використовуватися в інтересах України», - сказав Єрмак.

Він уточнив, що в питанні запровадження ембарго на енергоносії йдеться і про газ, і про нафту.

Очільник ОП додав, що Україна докладає максимум зусиль, щоб країни Європи також підтримали ембарго на російські енергоносії.

«Безумовно, це є дуже складним питанням. Ми знаємо, що деякі країни ЄС готові й вони розуміють – сьогодні не можна думати про якусь вигоду, коли вбивають дітей. І неможливо зараз міряти грошима, якимись прибутками, коли це стосується людського життя», – зауважив він.

Водночас Єрмак розповів, що є країни, які досі мають іншу позицію. Однак розмови Президента з лідерами цих держав, його звернення до парламентів і народів, робота українських дипломатів – усе спрямовано на те, щоб ставлення в цих країнах змінилося.

За словами керівника ОП, якщо уряди якихось держав вагаються, вони мають дослухатися до думки своїх громадян.

«Народи світу вже сьогодні зробили свій вибір – вони всі з Україною, вони всі на боці добра. Тому зараз дуже важко країнам, які ще продовжують «гратися» і не мають чіткої позиції, – сьогодні чи завтра вони відповідатимуть на запитання свого народу, чому ви вісім років нічого не робили і що ви робили, коли вбивали українців і коли йшла війна», - підкреслив Єрмак.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-