Шмигаль закликав Естонію, Латвію та Литву долучатися до відновлення України

Шмигаль закликав Естонію, Латвію та Литву долучатися до відновлення України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав Естонію, Латвію та Литву долучатися до відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Фейсбуці за результатами зустрічі з очільниками парламентів цих країн.

"Розповів Юрі Ратасу, Інарі Мурнієце та Вікторії Чміліте-Нільсен про героїчну боротьбу українського народу з російським агресором. Українці давно довели, що є частиною європейської родини. Уряд зі свого боку прискорює всі бюрократичні процедури, щоб закріпити це на папері", - наголосив Шмигаль.

За йго словами, уряд України "перевів економіку на військові рейки. Вчасно здійснюємо всі виплати, фінансуємо армію, працюємо над тим, щоб спростити роботу бізнесу".

Очільник уряду закликав балтійських друзів долучатися до відновлення України. "Для цього ми створили відповідні фонди: Фонд підтримки української армії та гуманітарної допомоги, Фонд обслуговування зовнішнього боргу, Фонд перезапуску малого та середнього бізнесу, Фонд відновлення зруйнованої інфраструктури", - повідомив він.

Від імені Кабміну Шмигаль подякував керівництву Естонії, Латвії та Литві, кожному громадянину цих країн за прихисток українців та всю допомогу, яку отримує Україна.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Кабмін України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-