Євросоюз і Канада нададуть Україні кібердопомогу

Євросоюз і Канада нададуть Україні кібердопомогу

Укрінформ
Канада та Європейський Союз допоможуть Україні й Молдові зміцнити кібероборону та посилити протидію дезінформації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у спільному комюніке прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, оприлюдненому за результатами зустрічі у Брюсселі.

"Ми рішуче налаштовані продовжити співпрацю у сфері кібернетичних загроз, зокрема кібербезпеки, як у відповідь на російську агресію, так і як більш довготермінову мету. Спільно ми посилимо зусилля з координації допомоги урядам України та Молдови, пов'язаної з кіберстійкістю та обороною, доступом до інтернету й протидією дезінформації. Ми здійснимо це, працюючи з державами ЄС та іншими країнами-однодумцями, а також за допомогою Механізму швидкого реагування G7", - вказується у документі.

При цьому зазначається, що російське вторгнення в Україну - "це безпрецедентний напад на демократичні принципи та засновану на правилах міжнародну систему".

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня Джастін Трюдо перебуває із кількаденним візитом у Брюсселі, де візьме участь у саміті НАТО та проведе зустрічі із очільниками європейських країн. Це вже друге відрядження прем'єр-міністра Канади до Європи цього місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-