путін намагається використати українських біженців як зброю, але ЄС прийме усіх – Боррель

путін намагається використати українських біженців як зброю, але ЄС прийме усіх – Боррель

Укрінформ
Влаштовуючи терор для мирного населення України, путін намагається використати вимушених біженців як зброю та інструмент тиску на ЄС, але його наміри зазнають невдачі: країни-члени є солідарними з Україною, та приймуть всіх громадян, які рятуються від російських бомб.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками спільного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ та оборони заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На цей момент ми вже маємо більше 3,3 млн біженців, і цей потік триває. Я переконаний, що путін використовує біженців як інструмент, як зброю, надсилаючи до нас якомога більше людей, скільки може. Вони (росіяни) не зруйнували транспортну інфраструктуру, але вони руйнують міста, створюють жах для цивільних людей та примушують їх рятуватися. Але ми готові допомогти всім їм. Це асиметричне навантаження, тому що деякі з країн-членів, які опинилися на передньому краї, мають найбільший потік (українських) біженців на кордоні. Але всі країни-члени будуть у повній солідарності у тому, щоб прийняти цих людей», – наголосив Боррель.

Він повідомив, що в рамках зустрічі міністрів відбулася їх розмова із міністром закордонних справ Молдови, яка виявилася серед країн, які найбільше стикаються із наслідками російської агресії проти України та із відповідними загрозами для власної безпеки. Разом з цим, Молдова виявила безпрецедентну солідарність зі своїми сусідами.

«Нині 30% дітей у Молдові – це діти з України, діти, які є біженцями. Це накладає величезне навантаження на систему освіти, але в Молдові їх повною мірою інтегрували та дозволили продовжити навчання. Молдова потребує нашої підтримки, і ми надамо всю підтримку, яка є необхідною, щоб відповісти на цю ситуацію», – сказав високий представник ЄС.

Як вже повідомлялося, 24 лютого 2022 року путінська росія розпочала неспровоковану війну проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

24-25 березня в Брюсселі відбудеться зустріч глав та урядів країн Європейського Союзу, одним з головних питань якого буде ситуація, що склалася внаслідок російської агресії проти України, та її вплив на всю систему європейської безпеки.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-