На потреби оборони планують додатково спрямувати 36,5 мільярда

На потреби оборони планують додатково спрямувати 36,5 мільярда

Укрінформ
На потреби оборони буде додатково спрямовано 36,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це голова партії «Слуга народу», заступниця керівника однойменної фракції у Верховній Раді Олена Шуляк повідомила у Телеграмі.

«На потреби оборони додатково спрямуємо 36,5 млрд грн. Плануємо внести зміни до Держбюджету-2022 рік і забезпечити наших військових усім необхідним», - заявила Шуляк.

Вона також зазначила, на що підуть гроші: 21 млрд грн – грошове забезпечення, 1,5 млрд грн – харчування, 0,21 млрд грн – сухі пайки, 3,73 млрд грн – засоби індивідуального захисту, 1 млрд грн – речове майно, 1,4 млрд грн – паливо-мастильні матеріали, 1,15 млрд грн – сили ТрО, 6,46 млрд грн – озброєння.

«Також маємо передбачити в бюджеті кошти на резервістів, і Міноборони вже дало розрахунки – там близько 2 млрд грн на місяць», - заявила Шуляк.

Окрім того, за її словами, сьогодні реєструються і завтра можуть потрапити на розгляд парламенту законопроєкти щодо змін у Бюджетний кодекс, за якими уряд зможе оперативно розпоряджатися коштами на потреби армії. А також законопроєкт про зміни в закон про закупівлі щодо тимчасового виведення деяких груп товарів, важливих для закупки із процедур.

Читайте також: Зеленський підписав указ про призов резервістів

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №53/2022, яким, зокрема, доручив Кабінету Міністрів України затвердити план заходів щодо забезпечення з 1 березня 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України на 30% та доведення до 20% від початку 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-