Можливості дипломатії для деескалації не вичерпані – заступник генсека НАТО

Можливості дипломатії для деескалації не вичерпані – заступник генсека НАТО

Укрінформ
Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане вважає, що можливості для пошуку дипломатичних шляхів зниження напруження між Росією і Заходом не вичерпані, водночас треба готуватися до гіршого.

Про це він заявив під час Українського ланчу в Мюнхені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можливості для дипломатичних рішень не зникли, і я думаю, що саме дипломатія була б найкращим виходом і для нас, і для росіян. Але через кому я сказав би так: сподіваючись на краще, треба готуватися до гіршого», - заявив Джоане.

Водночас він додав, що говорить це не із «загрозливою інтонацією».

Читайте також: Тиском на Україну Путін отримує протилежне тому, що хотів – НАТО

«Ми маємо очікувати (від Росії. – ред.) різних заходів і на кіберфланзі, і в інших точках. Зрештою, є Балкани, Північна Африка, Заполяр’я, навіть Венесуела. Я просто хочу сказати: даймо дипломатії шанс. І власне, це ми й робимо: Лавров (міністр закордонних справ РФ - ред.) два дні тому отримав листа із запрошенням повернутися до засідань Ради Росія-НАТО», - зазначив заступник генсека НАТО.

Проте, за його словами, Росія може відмовитися від щирої пропозиції спробувати знайти взаємоприйнятні рішення для європейської безпеки, тож слід готуватися до гіршого.

Читайте також: НАТО і далі слідкуватиме за намірами Росії діяти «під фальшивим прапором»

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить конференція з безпеки, яка є одним із ключових аналітичних форумів для обговорення загроз та викликів, що постають перед континентом у цій сфері. Однією з ключових тем для обговорення цього року є військове нарощування Росії вздовж кордонів України та наслідки цих дій для всієї системи європейської та євроатлантичної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-