Тиском на Україну Путін отримує протилежне тому, що хотів – НАТО

Тиском на Україну Путін отримує протилежне тому, що хотів – НАТО

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін через ескалацію ситуації навколо кордонів України досяг результату, протилежного його очікуванням: більш суверенну Україну, посилення її Збройних Сил, безпрецедентне об’єднання НАТО і бездоганне лідерство з боку США.

Про це заявив заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане під час Українського ланчу в Мюнхені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені здається, що пан Путін отримує протилежне тому, що він мав намір отримати: більш незалежну і суверенну Україну, яка більше схиляється до Заходу, об’єднане НАТО і бездоганне керівництво з боку США, зокрема у нашому Альянсі», - сказав Джоане.

Він зазначив, що війна Росії проти України триває вже вісім років, і за цей час Збройні Сили України дуже поліпшили свою обороноздатність, а НАТО саме тепер дуже багато робить для цього.

Читайте також: Джонсон: Якщо Путін вважає, що НАТО відступить - він переконається, що все буде навпаки

«Я не можу публічно говорити про якісь цифри щодо спроможності українських Збройних Сил, але вони здатні боротися за свою свободу і свою землю», - переконаний заступник Генсека НАТО.

Він зазначив, що за свою довгу дипломатичну кар’єру не бачив прецедентів, щоб США надавали комусь таку підтримку: щодня хтось із високих урядовців у Вашингтоні чи десь у столицях країн НАТО про це заявляє.

Фото: NATO

Джоане також привернув увагу до того, що Альянс розгортає додатковий військовий контингент у Європі, патрулює з повітря не тільки Чорне і Балтійське моря, Німеччина надсилає додаткові сили до Литви, Велика Британія виряджає військових до Румунії

«Ми бачимо, що пильність і твердість з боку НАТО безперецедентні. І якщо в конгресі США існує двопартійна підтримка того, що нове вторгнення Росії в Україну не залишиться безкарним, то цьому можна вірити», - наголосив заступник Генсека НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить конференція з безпеки, яка є одним із ключових аналітичних форумів для обговорення загроз та викликів, що постають перед континентом у цій сфері. Однією з ключових тем для обговорення цього року є військове нарощування Росії вздовж кордонів України та наслідки цих дій для всієї системи європейської та євроатлантичної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-