Достатні законні підстави для санкцій проти Росії є вже зараз – Кулеба

Достатні законні підстави для санкцій проти Росії є вже зараз – Кулеба

Укрінформ
За те, що Росія вже скоїла, вже зараз є достатні законні підстави для застосування низки санкцій проти неї.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час п'ятого Українського ланчу на Мюнхенській конференції з безпеки, організованій Ялтинською Європейською Стратегією (YES) та Фондом Віктора Пінчука, передає кореспондент Укрінформу.

«Що ми бачимо зараз, так це сильна ескалація. Ми отримуємо щопівгодини нову доповідь стосовно того, що відбувається. Вони стріляють, вони бомбардують, вони організовують операції під «фальшивим прапором», звинувачуючи нас у бомбардуванні території Росії. Тож у наступні дні речі еволюціонуватимуть швидко, і нам варто діяти», - сказав він.

За словами Кулеби, у МЗС твердо переконані, що достатні підстави для застосування санкцій проти Росії за те, що вона скоїла, вже існують.

Читайте також: Санкції ЄС проти Росії торкнуться найважливіших секторів економікифон дер Ляєн

«Є достатні законні підстави для застосування ряду санкцій вже зараз», - наголосив глава відомства.

Міністр також акцентував на активній паспортизації громадян України, які проживають в ОРДЛО, як на підставі для застосування санкцій.

«Тепер Росія активно використовує цей аргумент як причину своїх дій про те, що вони мають захищати російських громадян на місцях. Росія насправді, на жаль, ніколи не була серйозно покарана за цю політику паспортизації», - зауважив глава МЗС.

Крім того, глава української дипломатії закликав партнерів чітко заявити, що має бути спусковим гачком для великого пакета санкцій проти Росії, зауваживши, що це не має бути момент, коли солдати в російській уніформі з російським прапором на камеру потраплять до України.

Як повідомлялося, у Мюнхені проходить конференція з безпеки, яка є одним із ключових аналітичних форумів для обговорення загроз та викликів, що постають перед континентом у цій сфері. Однією з ключових тем для обговорення цього року є військове нарощування Росії вздовж кордонів України та наслідки цих дій для всієї системи європейської та євроатлантичної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-