Силовий сценарій звільнення ОРДЛО навіть не розглядається - Залужний

Силовий сценарій звільнення ОРДЛО навіть не розглядається - Залужний

Відео
Укрінформ
Ватажки злочинних «ДНР/ЛНР» свідомо вводять в оману жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей про нібито наступ ЗСУ, але Україна ніколи не вдасться до наступальної операції на сході, а деокупацію територій проводитиме виключно політико-дипломатичним шляхом.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

«Бойовики, підтримувані Російською Федерацією, продовжують загострювати ситуацію, свідомо вводячи в оману жителів тимчасово окупованих територій. Заяви ватажків окупаційних адміністрацій про нібито наступ Збройних сил України та силові сценарії звільнення тимчасово окупованих територій не відповідають дійсності», - наголосив Залужний. Він відзначив, що це підтверджують і представники ОБСЄ.

Головнокомандувач вкотре наголосив, що військово-політичне керівництво України не планує і не проводить наступальні операції на сході України, адже єдиний прийнятний варіант для деокупації людей і територій - політико-дипломатичний. Також він зазначив, що наступальна операція на Донбасі обов’язково призвела б до чисельних жертв серед цивільного населення, тому такі сценарії навіть не розглядаються.

Читайте також: Залужний: Фіксуємо переміщення військ РФ на кордоні, але не збільшення

«Я звертаюся до жителів тимчасово окупованих територій - не вірте брехні окупаційної влади! Вас використовують для ескалації ситуації з метою розв’язання чергового кровопролиття. Інформація про диверсійні групи зі складу Об’єднаних сил, що нібито планували підірвати хлор на очисних спорудах в Горлівці, взагалі не відповідає дійсності», - наголосив головнокомандувач.

Він також підкреслив, що Україна була і є відданою принципам і нормам міжнародного права та людської моралі, і для керівництва держави, на відміну від окупантів, життя наших українських громадян на всій території нашої держави та за її межами є найвищою цінністю.

Навіть у ці дні, коли бойовики здійснюють численні порушення режиму припинення вогню, наголосив Залужний, Збройні сили відповідають тільки у випадку загрози життю особового складу чи цивільних мешканців. «Ми не піддаємося на провокації. Ми не стріляємо по житловим районам, де бойовики цинічно розмістили свої позиції», - заявив головнокомандуючий.

Читайте також: ЗСУ готові до всіх сценаріїв розвитку ситуації – заступник Головнокомандувача

Він також наголосив, що вкрай складно спростовувати всі фейки, які в геометричній прогресії в ці дні сіє ворожа пропаганда, тому Залужний закликав всіх вірити тільки офіційним джерелам інформації і вірити у Збройні сили України.

Раніше повідомлялось, що російські ЗМІ оприлюднили новину, що ватажок ДНР Денис Пушилін закликав мешканців Донецька евакуюватись до Ростовської області через начебто наступ ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-