ЗСУ готові до всіх сценаріїв розвитку ситуації – заступник Головнокомандувача

ЗСУ готові до всіх сценаріїв розвитку ситуації – заступник Головнокомандувача

Укрінформ
Збройні сили України повністю готові до можливих сценаріїв, у тому числі найгірших.

Про це заступник Головнокомандувача ЗСУ Євген Мойсюк сказав під час виступу на телемарафоні єднання «UAразом», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ЗСУ дуже тверезо оцінюють обстановку, яка склалася навколо України, і готові до найгірших сценаріїв, які можуть відбутися. Ми сподіваємось, що здоровий глузд буде превалювати над імперськими амбіціями, але ми готові до використання всього нашого потенціалу для захисту України», - зазначив Мойсюк.

Відповідаючи на питання, які напрямки є найнебезпечнішими для України, та що треба зробити, аби мінімізувати ризики, заступник Головнокомандувача наголосив, що вказувати ворогу на слабкі місця не варто. «Генеральний штаб розглядав всі найнебезпечніші варіанти агресії, і вибрана стратегія максимально забезпечить нашу універсальність до відбиття таких ударів», - запевнив Мойсюк.

Читайте також: Залужний: Фіксуємо переміщення військ РФ на кордоні, але не збільшення

Він також повідомив, що упродовж останніх тижнів на Сході не спостерігалось значного підвищення інтенсивності ведення бойових дій чи збільшення втрат. Військовослужбовці достойно виконують завдання, адекватно оцінюють загрози, не ведуться на провокації.

За словами Мойсюка, ступінь відповідальності розуміють всі військові, адже на кону - питання захисту держави. Він нагадав, що наразі відбуваються навчання «Заметіль-2022», які спрямовані на підвищення спроможності до реакції в критичній ситуації.

Читайте також: Агресору не взяти жодного українського міста - заява міністра оборони та Головнокомандувача

«Для військових важливо усвідомлювати, що в країні громадяни вірять у них, що немає розбрату, що їх підтримують всебічно. Єдність – це важливий фактор для захисту країни», - підсумував Мойсюк.

Як повідомляв Укрінформ, на військових полігонах по всій території України тривають командно-штабні навчання “Заметіль-2022” під керівництвом головнокомандувача Збройних сил України і командування Об’єднаних сил ЗСУ, представників органів військового управління та інших складових сил оборони та безпеки.

Фото: @Kabmin_UA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-