Залужний: Фіксуємо переміщення військ РФ на кордоні, але не збільшення

Залужний: Фіксуємо переміщення військ РФ на кордоні, але не збільшення

Укрінформ
Командування ЗСУ постійно фіксує переміщення російських військ уздовж кордону, але підтверджень, що їх кількість продовжує збільшуватися, немає.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у програмі «Свобода слова» на ICTV, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми побачили максимальну кількість, яка є і яка знаходиться постійно в русі, вони змінюють місця дислокації, переміщуються. Це здійснюється від тимчасово окупованої території АР Крим і аж до Республіки Білорусь. Так, ми фіксуємо їх переміщення. Сказати, що просто зараз відбулось кардинальне їх збільшення, я не можу», - зазначив Залужний.

За його словами, відслідковується певна кількість техніки та особового складу, «тих, хто постійно знаходиться в русі, зупиняється, виконує завдання і переміщується в інші місця». Загалом, як наголосив головнокомандувач ЗСУ, «повністю всі переміщення нами відслідковуються».

Читайте також: Залужний - про пересування військ РФ: Не підготовка до наступу, а психологічний тиск

Відповідаючи на запитання щодо чисельності російських військ на кордоні з Україною, головнокомандувач повідомив, що «їх трохи більше 120 тисяч, які об’єднані у 85-87 батальйонно-тактичних груп. Ще 20 БТГ спостерігаємо, які знаходяться постійно в русі».

Як повідомляв Укрінформ, вздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО зосереджено 119 тисяч військових РФ. Разом з повітряним та морським компонентом ця цифра сягає 140 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-