Залужний - про пересування військ РФ: Не підготовка до наступу, а психологічний тиск

Залужний - про пересування військ РФ: Не підготовка до наступу, а психологічний тиск

Укрінформ
Аналіз дій Росії, яка продовжує пересування військ поблизу кордону України, свідчить, що йдеться більше про психологічний тиск, аніж про підготовку до наступу.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми «Право на владу» сказав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Уздовж державного кордону ми бачимо зосередження військової техніки й особового складу, які, до речі, продовжують прибувати. Є такі військові частини та підрозділи, які здійснюють постійне переміщення. Це стосується так само і території тимчасово окупованого Криму… Якщо уважно проаналізувати стан, в якому ці угрупування знаходяться, то я визнаю як військова людина, що це нас турбує… Але з другого боку, з військової точки зору, якщо проаналізувати можливості до здійснення тих чи інших заходів, то я відмічаю, що сьогодні такої загрози немає. Це більше схоже на психологічний тиск», - розповів Залужний.

Він наголосив, що ЗСУ давно відслідковують і аналізують військову діяльність РФ. Сьогодні українській розвідці активно допомагають і міжнародні партнери, які регулярно надають вичерпні дані щодо ситуації на кордоні.

Читайте також: Україна захищатиметься від Росії до останньої краплі крові – Залужний

У зв'язку з цим Залужний закликав мешканців прикордонних областей не піддаватися паніці та вірити в Збройні сили України.

Водночас головнокомандувач відзначив, що українські військові не чекають, склавши руки, чим завершиться робота на дипломатичному фронті, а продовжують виконувати свої завдання.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня 2021 року міністр оборони Олексій Резніков заявив, що загальна чисельність російських військ біля кордону України може зрости до 175 тисяч.

Читайте також: Залужний каже, що Україна не планує військове визволення Криму й ОРДЛО

19 січня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що для планування повномасштабної наземної операції Росії знадобиться мільйон військових, а нині їх на кордоні з Україною приблизно 127 тисяч. Тож нинішню ситуацію він назвав некритичною.

За останніми даними Олексія Резнікова, на кордоні з Україною зосереджено наземний контингент військ РФ чисельністю близько 115 тисяч.

Фото Представництва України при НАТО та ГШ ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-