В Україні вирішується, де буде майбутній кордон вільного світу – маршалок Сенату Польщі

В Україні вирішується, де буде майбутній кордон вільного світу – маршалок Сенату Польщі

Фото
Укрінформ
Делегація Сенату Польщі здійснює візит до України, бо тут вирішується, де знаходитиметься кордон вільного світу.

Про це заявив маршалок Сенату Республіки Польща Томаш Гродзький під час спільного з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Я не розкрию великої таємниці, коли скажу, що багато хто відмовляв нас від цієї поїздки у зв’язку зі складною ситуацією в Україні, але ані в мене, ані в членів делегації не було жодних сумнівів, що ми маємо сюди приїхати», - сказав він.

Гродзький зазначив, що делегація прибула, щоб продемонструвати однозначну солідарність з українським народом, і додав, що поляки чудово розуміють, що означає загроза для демократії, суверенітету, територіальної цілісності України.

«Об’єднаний світ, США, Велика Британія – ми всі переконані, те, що сьогодні відбувається, це не лише конфлікт на українсько-російському кордоні. Цей конфлікт не є конфліктом за Україну, за Польщу, за Європу. Результат цього конфлікту буде вирішувати, де буде знаходитися кордон вільного світу, в якому місці України», - наголосив маршалок.

Політик також висловив сподівання, що після гострої фази конфлікту усі розпочнуть важку, послідовну роботу з метою приєднання України до НАТО і Європейського Союзу. «Бо якщо воля народу саме така, то ніхто такої волі не може обмежити», - зауважив Гродзький.

Маршалок Сенату Польщі виступав з парламентської трибуни українською мовою.

Читайте також: У центрі Варшави відбулася акція на підтримку України

Як повідомлялося, 17 лютого Україна, Велика Британія та Польща започаткували новий тристоронній формат співпраці, покликаний реагувати на загрози європейській безпеці та посилювати економічну співпрацю між країнами.

Фото: ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-