Росія намагається спотворити реальність і звинуватити Україну в обстрілах – Кулеба

Росія намагається спотворити реальність і звинуватити Україну в обстрілах – Кулеба

Укрінформ
Російській пропаганді не вдасться спотворити реальність і звинуватити Україну в обстрілах, адже снаряди прилетіли з тимчасово окупованих територій України, які контролює Росія.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній з державним секретарем Великої Британії Ліз Трасс пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії повідомив, що почав розмову з британською колегою з останньої ескалації на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

«Ворог обстріляв українські території з важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями… Станом на 15 годину сьогодні загалом відбулося 42 обстріли», - сказав Кулеба.

Читайте також: Ситуація у зоні ООС: кількість ворожих обстрілів зросла до 34, поранені четверо осіб

Він поінформував, що українська сторона вже звернулася до всіх міжнародних партнерів із закликом негайно засудити це серйозне порушення Мінських домовленостей з боку Росії. Невдовзі в Нью-Йорку розпочнеться засідання Ради Безпеки ООН, де це питання також буде обговорено.

«Ключове зараз зафіксувати для всього світу, що ці снаряди прилетіли з тимчасово окупованих територій України, які контролює Росія, тому що російська пропаганда намагається спотворити реальність і звинуватити Україну в обстрілах, але ми переконані, що їм не вдасться це зробити», - акцентував Кулеба.

Він спрогнозував, що Росія намагатиметься створити «різні ситуації», щоб покласти відповідальність на Україну.

«Але ми дуже чітко готові до будь-якого сценарію», - запевнив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, окупанти сьогодні, 17 лютого, близько 9:00 обстріляли Станицю Луганську, постраждали дві виховательки дитсадка.

На Донеччині під час обстрілу окупантами прифронтового міста Мар'їнка осколкові поранення отримала місцева жителька, яка перебувала на автобусній зупинці.

У четвер вранці було обстріляне селище Врубівка Сєверодонецького району. Внаслідок цього обстрілу був перебитий газогін високого тиску, пошкоджені житлові будинки.

На Донеччині артилерійським обстрілом окупантів знеструмлено селище Тарамчук, також там пошкоджено житловий будинок.

У Сєверодонецькому районі обстріляли село Новозванівку з артилерії великого калібру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-