Жителів ТОТ Херсонщини закликають уникати скупчень російських військових чи колаборантів

Жителів ТОТ Херсонщини закликають уникати скупчень російських військових чи колаборантів

Укрінформ
Мешканців тимчасово окупованої Херсонщини закликають триматися подалі від скупчень російських військових чи колаборантів.

Про це у Фейсбуці повідомляє перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, передає Укрінформ. 

«Звертаюсь до всіх жителів тимчасово окупованих громад Херсонщини, особливо, тих, що знаходяться в безпосередній близькості з Дніпром. Немає нічого важливішого за життя людини. Це – найвища цінність. Ваші життя – цінність для України. Буде ласка, будьте обачні та обережні», - написав Соболевський.

Він закликав мешканців триматися подалі від скупчень російських військових чи колаборантів.

Читайте також: На ТОТ з «гастролями» заїхали вдови ліквідованих російських військових - Центр нацспротиву

Водночас Соболевський звертає увагу на те, що російські військові чи силовики здебільшого переодяглися у цивільне та переміщуються на цивільних автівках. За «гуманітарними конвоями» вони часто приховують переміщення живої сили та зброї.

«Бачите в повітрі дрон – знайдіть безпечне місце і покиньте територію. Росіяни вдаються до провокацій і можуть атакувати мирних людей», - зазначив Соболевський. Він підкреслив, що «тиха окупація» – далеко не тиха. Російські снаряди щодня летять по громадах лівобережжя, забираючи людські життя.

«Ви ж бачите, що на цю нечисть відкрито «полювання», і українська армія робить все, щоб вас звільнити. Вірте в ЗСУ! Вірте в Україну!» - прокоментував Соболевський.

Читайте також: Росіяни завозять на ТОТ свої медбригади й інтернів, які не є дипломованими лікарями - ЦНС

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Російські війська здійснили провокацію – обстріляли обʼєкти критичної інфраструктури тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини, внаслідок чого жителі Каховки залишилися без світла, води та газу

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-