Росіяни завозять на ТОТ свої медбригади й інтернів, які не є дипломованими лікарями - ЦНС

Росіяни завозять на ТОТ свої медбригади й інтернів, які не є дипломованими лікарями - ЦНС

Укрінформ
Через брак медиків на ТОТ окупанти продовжують привозити медичні бригади з усіх регіонів Росії, у тому числі інтернів, які не є дипломованими лікарями.

Про це повідомив Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Щоб виправити ситуацію із браком медичних працівників на ТОТ, окупанти впроваджують програму «Земський лікар» і «Земський фельдшер». Вона передбачає високі зарплати та різні премії. Але і це не працює. Українські медики, які опинилися в окупації, в більшості відмовляються від колаборації з ворогом. Ось тому і доводиться привозити спеціалістів з найдальших куточків Росії. І не тільки спеціалістів, а й інтернів агітують проходити практику на тимчасово окупованих територіях України», - йдеться в повідомленні.

До прикладу, лікарі із Якутії на Донбасі вдаються до лікування складних офтальмологічних захворювань. Також «спеціалісти» з Карелії приїздять на окуповані території України, аби практикуватися в медицині.

При цьому відстежується тенденція, коли при наданні екстреної медичної допомоги перевага надається російським громадянам. Це призводить до критичної ситуації в окупованих регіонах. Смертність серед цивільного населення істотно збільшується.

«Звільнення наших земель від ворога – єдина умова повернення до нормального життя на окупованих територіях», - нагадує Центр національного спротиву.

Читайте також: Росіяни завезли чергову партію лікарів на тимчасово окуповані території - Центр нацспротиву

Як повідомляв Укрінформ, на окупованих територіях українцям без паспорта РФ відмовляють у медичних послугах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-