На окупованих територіях українцям без паспорта РФ відмовляють у медичних послугах - ЦНС

На окупованих територіях українцям без паспорта РФ відмовляють у медичних послугах - ЦНС

Укрінформ
Медичні послуги у лікарнях тимчасово окупованих територій з нового року можна отримати лише за наявності російського паспорта.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Окупанти з початку року відмовляють мешканцям тимчасово окупованих територій у лікуванні через відсутність російського паспорта», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі лікування доступне лише власникам російського страхування, яке можна отримати лише у разі наявності паспорта РФ. Відтак більшість мешканців мають відмову у медичних послугах.

«Виключенням є лише швидка допомога у разі критичних ситуацій. Таким чином окупанти юридично прирівняли мешканців ТОТ до “іноземців” у своєму рідному краї», - додали активісти.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованих територіях ворог вигадав новий метод примусової паспортизації та контролю за місцевим населенням. Так, окупанти планують ввести обов’язкову верифікацію з паспортом користувачів інтернету. Тобто всі користувачі повинні мати паспорт РФ, аби мати змогу й надалі отримувати послуги. Водночас це посилить контроль за місцевими мешканцями, адже ворог постійно шукає та оновлює базу «нелояльних громадян».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-